čtvrtek 16. května 2013

Arašídové fairy cakes

Fairy cakes jsou totéž co cupcakes, ale výraz cupcakes teď používá tolik lidí a já tak nerada zapadám mezi většinu... a navíc výraz cupcakes se používá v Americe, zatímco fairy cakes je z Británie. A já mám radši Brity než Američany.
Slíbili jsme, že něco napečeme na letošní Veggie Parade a protože to nechci testovat přímo na místě rovnou na vás, zkouším to nanečisto doma (a doufám, že své spolubydlící časem neznechutím, že se u nás teď bude neustále vyskytovat něco sladkého).


Ingredience (na 12 muffinů)
muffiny
1/3 hrnku alsanu
1/3 hrnku arašídového másla (crunchy - s kousky arašídů)
3/4 hrnku cukru (myslím, že když dáte o něco méně, nic se nestane)
1 a 1/4 hrnku celozrnné mouky
3/4 hrnku rostlinného mléka
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového extraktu

poleva
1/4 hrnku arašídového másla (smooth - bez kousků arašídů)
1/2 hrnku moučkového cukru
5 lžíc rostlinného mléka

Postup
Všechny ingredience smícháme v těsto a za 3/4 naplníme silikonové formičky (pokud je používáte poprvé, vymažte je olejem, při dalším pečení už to dělat nemusíte). Dáme péct na 180°C na 15-20 minut (a raději hlídáme, abychom je zbytečně nespálili).
V míse smícháme ingredience na polevu, naplníme jimi zdobičku a ozdobíme pomocí ní vychladlé muffiny. Nebo můžeme muffiny jen potřít a přidat marcipánové ozdůbky.

Žádné komentáře:

Okomentovat