sobota 4. května 2013

Bramborová buchta (báč) bez vajec

Suroviny
5 větších brambor
1/2l rostlinného mléka
1 a 1/2 kostky kvasnic
3 hrnky mouky
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva + 1/2 lžíce vody + 1/2 lžíce oleje
sůl
majoránka
5 stroužků česneku
100g tempehu




Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubo, zalijeme většinou mléka, přidáme sůl, asi půl balíčku majoránky, prolisovaný česnek, olej a mouku. Prášek do pečiva smícháme s vodou a olejem a necháme vyšumět, pak přidáme k těstu. Nastrouháme do těsta tempeh. Do zbytku vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a uděláme kvásek, který pak vlijeme do těsta. Zamícháme, nalijeme do vymazaného pekáče a necháme hodinu kynout. Pečeme hodinu na 150°C. Nakrájíme na kostky a dáme si k ní nějakou zeleninu, ať tu mastnou, nezdravou ňamku něčím vyvážíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat