pondělí 6. května 2013

Čokoládová zmrzlina

Ingredience
1 avokádo
100g čokolády na vaření
vrchovatá lžička kakaa
400ml kokosového mléka
lžíce agávového sirupu

Postup
Dáme vařit kokosové mléko, nalámeme do něj polovinu až tři čtvrtiny čokolády a nasypeme kakao. Vaříme, dokud se vše nerozpustí. Když mléko vychladne, přidáme avokádo a rozmixujeme tyčovým mixerem. Zbytek čokolády nastrouháme a přidáme k budoucí zmrzlině. Nalijeme do formiček na nanuky nebo do misky a dáme do mrazáku.

8 komentářů:

  1. Hmmmm, vyzera lakavo :) A dokonca jednoduchy recept, pri ktorom neznicim mixer.

    OdpovědětVymazat
  2. My složité recepty snad ani neumíme :) Protože chápeme, že ne každý má náladu se dělat se složitostmi.

    OdpovědětVymazat
  3. Konecne som sa k nej dostala. Je uuuuuuzasna, vdaka za recept. Toto bude po dvoch rokoch konecne leto s cokoladovou zmrzlinou :)

    OdpovědětVymazat
  4. dáse nahradit avokádo nějakým jiným ovocem? :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dá se vynechat i úplně, ale právě avokádo dává zmrzlině správnou krémovou konzistenci.

      Vymazat
  5. Tak z kokosového mléka by mě zmrzlinu fakt nenapadlo nikdy dělat, o to víc se těším, až ji vyzkouším :) Díky za recept!

    OdpovědětVymazat
  6. ahoj, běžná čoko na vaření není vegan...máš nějaký tip na vegan čokoládu, kterou nahradím tu běžně nevega dostupnou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. Já používám na vaření od orion, která tedy obsahuje něco, co může (ale nemusí) být živočisného původu, jde o to, jak se k tomuto druhu éček stavíš. Jinak kvalitní vysokoprocentní čokolády bývají vegan a dají se použít, ale bývají obvykle dražší. Ale neustále se v různých diskuzích objevují tipy na lidl, že prý mají veganské čokolády, které jsou za rozumnou cenu.
      Tak doufám, že jsem pomohla :)

      Vymazat