středa 8. května 2013

Dušený lilek s čočkou a hruškou

Ingredience
200g čočky
2 větší lilky
2 velké cibule
4 stroužky česneku
3 rajčata
1 hruška
sůl
pepř
2 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
olej
1 lžíce sójové omáčky

Postup
Na hodinu necháme namočit čočku. Lilek nakrájíme na větší kusy, posolíme a necháme vypotit, pak ho osušíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na klínky, česnek nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji cibuli a česnek osmažíme. Přidáme lilek, podlijeme vodou a necháme dusit asi 20 minut.
Dáme vařit čočku s černým pepřem a novým kořením, dokud čočka nezměkne.
Na plech potřený olejem dáme na klínky nakrájené brambory, osolíme a dáme péct do trouby.
Nakrájíme na měsíčky rajčata a na malé kousky hrušku. Přidáme spolu s čočkou ke změklému lilku, přimícháme sójovou omáčku a podáváme s pečenými bramborami.

2 komentáře:

  1. Lilek mám moc ráda. I čočku. Ale s hruškou? No teda, taková kombinace. To musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Heleď ta hrušku tam ani nebyla moc cítit. Možná kdyby byly dvě, tak by tam byly výraznější :)

    OdpovědětVymazat