pátek 3. května 2013

Dýňové brownies

Tyhle brownies (volně podle receptu z veganotic) jsem pekla na druhé rande s Vandrákem. Teprve poté, co snědl v podstatě celý pekáč, se mi rozhodl oznámit, že má alergii na čokoládu. Takže - pokud máte alergii na čokoládu, doporučuji vám si tuhle laskominu odpustit. Nicméně pokud alergií na čokoládu netrpíte, směle do toho. Jsou totiž skvělé a úžasné a já vám slibuji, že vaše chuťové pohárky budou nadšené.


Ingredience 
Brownies
120g rozpuštěné hořké čokolády 
1 hrnek dýňového pyré 
3/4 hrnku cukru (příště bych dala tak 1/2 hrnku) 
1/4 hrnku oleje 
3/4 hrnku jemné celozrnné ječné mouky 
1/4 hrnku kakaa 
1/4 lžičky soli 

Dýňový krém 
1 hrnek dýňového pyré 
1/4 - 1/2 hrnku rostlinného mléka (pro začátek dejte méně a postupně přilijte) 
1/4 hrnku cukru 
1/4 lžičky skořice 
trocha nastrouhaného muškátového oříšku 
trocha nastrouhaného nového koření 

Postup 
Předehřejeme troubu (já zase pekla na bytě v plynové, takže odhadem). Menší čtvercovou/obdélníkovou nebo dortovou formu vyložíme pečícím papírem. V míse smícháme dýňové pyré, cukr a olej, přisypeme mouku, kakao a sůl, vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Těsto rozprostřeme do formy tak, aby se u okrajů zvedalo. Ingredience na krém smícháme, mléko přiléváme opatrně tak, aby krém nebyl řídký, rozmícháme vidličkou a naneseme na brownies. Pečeme 30-45 minut (hlídáme). Brownies necháme vychladnout a dáme do ledničky (já ho tam nechala přes noc). Ráno dozdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou a krájíme. Přechováváme v lednici (pokud tedy zůstane něco, co by se tam přechovávat dalo).

Žádné komentáře:

Okomentovat