sobota 4. května 2013

Fazololilkové kari

Ingredience
olej
cibule
lilek
máslová dýně
fazole černé oko
arašídy
čerstvý špenát
rajčata
kari
sůl
dijonská hořčice
kokosové mléko

Postup
Večer si namočíme fazole a druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka. Nakrájíme lilek na kostky a osolíme, necháme "vypotit" a osušíme papírovými utěrkami.
Na oleji osmahneme cibuli, přidáme lilek a podlijeme vodou. Přidáme kari a na kostky nakrájenou dýni a vaříme do změknutí lilku. Necháme odpařit většinu vody a přidáme fazole, arašídy a půl hrnku kokosového mléka s jednou lžičkou hořčice. Nasekáme na jemno špenát a nakrájíme rajčata na osminky, přidáme ke směsi a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo topinkami.

Žádné komentáře:

Okomentovat