středa 29. května 2013

I naše kočka miluje chřest

Chřestová polévka
Ingredience
8-10ks bílého i zeleného chřestu
3/4l vody
kostka zeleninového bujonu
1-2 lžíce růžového vína
4 lžíce kokosového mléka
nastrouhaný muškátový oříšek
čerstvě mletý pepř
opečená houska

Postup
Chřest oloupeme a nakrájíme na kousky, vložíme ho do vroucí vody. Přidáme zeleninový bujon a vaříme do změknutí. Pak přidáme kokosové mléko, muškátový oříšek, pepř a víno. Na troše oleje opečeme na kostky nakrájenou housku.



Chřestový koláč se špenátem
Ingredience
Pâte brisée
250g hladké mouky
125g rostlinného másla
3 lžíce vody
1/2 lžičky soli

Náplň
10ks bílého chřestu
200g špenátu
200g silken tofu
nastrouhaný muškátový oříšek
sůl
pepř

Postup
Ingredience na pâte brisée zpracujeme v těsto a necháme alespoň půl hodiny odležet. Pak ho vyválíme na tenkou placku a vložíme do formy.
Chřest oloupeme, ořežeme konce a dáme vařit do osolené vody. Špenát necháme rozpustit na mírném ohni, pak ho smícháme se silken tofu, osolíme, opepříme a předáme muškátový oříšek. 3 kusy chřestu si odložíme stranou, zbytek nakrájíme na malé kousky, které vmícháme do špenátu. Vzniklou směs pak nalijeme na těsto, přidáme 3 celé chřesty a dáme péct na 180°C na 10 až 15 minut.

3 komentáře:

  1. Terezka nám z koláče sežrala chřest :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ani sa jej necudujem, ja by som sa k nej hned pridala a asi by som vam zjedla aj cely kolac :) Inak mne macka minule ukradla tofu z ciny...

    OdpovědětVymazat