sobota 4. května 2013

Ježčí dort

Dort z ježků bez ježků, čili vhodný i pro vegetariány a vegany. Jediné, co potřebujete, je vykrajovátko ve tvaru ježka. Nebo vykrajovátko s jakýmkoli jiným motivem, který vám rozzáří den. 


Ingredience
Těsto
250g celozrnné hladké mouky
170g roslinného másla/tuku na pečení
2 lžíce cukru či sirupu (javorový/agávový/datlový...)
špetka soli
cca 1dcl studené vody

Maková náplň
200g makové náplně
Hrnek sójového mléka
150g kokosu


Postup
Necháme změknout tuk, smícháme všechny ingredience a rukama uhněteme hladké těsto. Necháme ho hodinu odležet v chladu.
(Z mletého máku, cukru a sójového mléka můžete připravit náplň, pokud se vám do toho ale nechce, můžete si náplň koupit předem, stejně jako já.)
Do koupené náplně vlijeme hrnek mléka, nasypeme kokos a promícháme.
Když je těsto odležené, vmačkáme do formy, vlijeme na něj náplň a ze zbytku těsta vykrájíme ježčím vykrajovátkem malé ježky (můžete samozřejmě použít jakékoliv vykrajovátko, budete ale muset dort přejmenovat). Ježky naskládáme na makovou náplň a dáme péct do předehřáté trouby na 180° na zhruba půl hodiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat