pondělí 6. května 2013

Karamelové ovesné sušenky

Ingredience
1/2 hrnku ovesných vloček
1/2 hrnku celozrnné mouky
1/4 hrnku třtinového cukru
1 a půl lžíce datlového sirupu
70g alsanu
hrst nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce vody
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky vanilkového aroma
1/2 lžičky skořice
Postup
Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat. V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, aroma, skořici a karamel a smícháme v těsto. Na plech dáme pečící papír, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku, ze které stlačením vytvoříme placku. Dáme péct na 15-20 minut na 150°C.

1 komentář:

  1. Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech :)

    OdpovědětVymazat