Karamelové ovesné sušenky

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 100 g celozrnné mouky
 75 g třtinového cukru
 70 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 60 g ovesných vloček
 30 g nasekaných vlašských ořechů
 25 g datlového sirupu
 2 lžíce vody
 ½ lžičky jedlé sody
 ½ lžičky skořice
 špetka mleté vanilky

Postup

1

Troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat.

3

V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto.

4

Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme.

5

Pečeme 15 - 20 minut.

Karamelové ovesné sušenky

Ingredients

 100 g celozrnné mouky
 75 g třtinového cukru
 70 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 60 g ovesných vloček
 30 g nasekaných vlašských ořechů
 25 g datlového sirupu
 2 lžíce vody
 ½ lžičky jedlé sody
 ½ lžičky skořice
 špetka mleté vanilky

Directions

1

Troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat.

3

V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto.

4

Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme.

5

Pečeme 15 - 20 minut.

Karamelové ovesné sušenky
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své
  1. Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..