sobota 4. května 2013

Kokosová rýže s ananasem a kokosové tempeh karbanátky

Inspiraci pro tento recept jsem našla v knize Martiny Čermákové Veg mňamky nejen pro vegan(k)y. Není to přesný recept z knihy, jen jsem si vypůjčila, co se mi zrovna hodilo.

Ingredience
Kokosová rýže s ananasem
Pytlík rýže
Kokosové mléko (buď v plechovce 400ml nebo instantní)
Limetka
Sůl
Půlcentimetrový plátek ananasu


Kokosové tempeh karbanátky
Půl balení smaženého tempehu
1 šalotka
3 lžíce vody
2 lžičky lahůdkového droždí
2 lžíce strouhanky
2 lžíce strouhaného kokosu
Špetka pepře


Postup
Kokosová rýže s ananasem
Rýži vložte do hrnce a přilijte kokosové mléko a hrnek vody nebo zalijte vodou a přisypte 6 lžiček instantního mléka. Přidáme sůl a šťávu z půlky limetky. Vaříme po dobu, která je napsaná na krabičce.
Ananas zbavíme středu a slupky a nakrájíme na malé kostky. Vmícháme do rýže.

Kokosové tempeh karbanátky

Tempeh nastrouháme na hrubém struhadle, šalotku nakrájíme na kostičky. Všechny ingredience smícháme v misce a tvarujeme karbanátky. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.

Žádné komentáře:

Okomentovat