sobota 25. května 2013

Lilek na houbách s bramborovými noky


Ingredience (na 3 porce)
omáčka
1 lilek
1/2 hrnku sušených hub
300ml rostlinné smetany
1 cibule
1 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
1 lžíce mouky a půl hrnku vody

noky
400g brambor vařených ve slupce
100g krupice
100g polohrubé mouky
sůl




Postup
Dáme vařit brambory, lilek nakrájíme na kostky a osolíme, houby zalijeme vroucí vodou. Lilek necháme alespoň půl hodiny vypotit a poté ho osušíme.
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme lilek a necháme ho též osmahnout. Zalijeme houbami a rostlinnou smetanou, osolíme, opepříme a dusíme, dokud nejsou lilek i houby měkké. Přidáme ocet, lžíci mouky rozmícháme v půl hrnku vody a vlijeme do omáčky. Vaříme ještě asi minutu a odstavíme.
Brambory nastrouháme na jemno, smícháme s moukou a krupicí, přidáme špetku soli a vytvoříme těsto. Tvarujeme kuličky a vaříme v horké vodě asi 10 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat