Palačinky

Tenhle recept je tak jednoduchý, že je mi skoro hloupé ho sem dávat, ale protože většina lidí nevěří, že se dají palačinky udělat bez vajec, tak ho sem dát musím.
Palačinky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 600g hladké mouky
  2. 1l rostlinného mléka
  3. 1/2 lžičky soli
  4. 1 zarovnaná lžíce cukru
  5. marmeláda/hořká čokoláda/cokoliv co na to chcete napatlat
Postup
  1. Hladkou mouku smícháme s mlékem, solí a cukrem a vyšleháme těsto. Pánev potřeme kapkou oleje (nejlépe použijeme peroutku, abychom tam neměli oleje moc, ale můžete ho tam kápnout i přímo - ale opatrně). Naběračkou nabereme těsto a nalijeme ho na pánev, opatrně ho rozprostřeme spodkem naběračky do krajů a necháme smažit. Po chvilce obracečkou palačinku otočíme, osmažíme i z druhé strany a sundáme z pánve. Opět pánev potřeme olejem a pokračujeme, dokud máme těsto.
  2. Hotové palačinky potřeme marmeládou a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Pokud nevíte, jak se dělají palačinky, koukněte sem, je tam i video návod. A recept jsem tam stejně ukradla. 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
8 komentářů Přidat své
  1. Já mám palačinky nejraději s marmeládou a pocukrované, když chci opravdu hodně hřešit, tak s rozpuštěnou čokoládou na vaření..ale sním je klidně i samotné, zvládnu si celou narvat naráz do pusy, nejlépe ještě teplou 🙂

  2. Ty hade pokušiteli! 😀 Teď jsem si jednu udělala (raději, zbytek těsta nechám na snídani, protože jsem nenažraná) a jsou výborné. Netušila jsem, že se dají udělat bez vajec, s vařením jsem vůbec na štíru.
    S tvarohem (dá se něčím veganským nahradit?) a pomerančovou marmeládou jsou vloženě šmakézní.
    Jestli já polezu v noci do kuchyně vařit další… eeeh.
    Zdraví Ž.Kop.

  3. Kopřivko, promiň. Většina lidí si myslí, že bez vajec to nejde… a ono ejhle 🙂
    Tvaroh by se možná dal nahradit nějak upraveným tofu, ale ještě jsem to nezkoušela. Mimo ČR se už dají sehnat i náhražky kdečeho, tudíž určitě i tvarohu, to jen k nám se to ještě nedostalo.

  4. Vegansky tvaroh se da snadno vyrobit scedenim bileho sojoveho jogurtu pres latku- pres noc se da odkapat v lednicce a mate syr 🙂

    1. To záleží hlavně na preferencích. Osobně mám ráda oříšková mléka nebo rýžové. Ale pokud by je člověk chtěl naslano, tak doporučuju spíš neslazené sójové.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..