sobota 4. května 2013

Pizza z celozrnné mouky

Recept jsem si vypůjčila z veganky a trochu si ho přizpůsobila.

Ingredience
125g celozrnné mouky
2 lžíce olivového oleje
60ml teplé vody
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky třtinového cukru
13g droždí
rajčatový protlak
sójová smetana
černé olivy
cuketa
uzené tofu
rajčata
žampiony
další zelenina dle chuti

Postup
Kvasnice nadrobíme do vody s cukrem a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, olejem a kváskem, vytvoříme těsto a dáme na hodinu odležet. 
Po vykynutí těsto rozdělíme napůl (nebo z něj uděláme jednu velkou pizzu) a vyválíme dvě menší pizzy (pokud se vám nechce si s tím hrát, udělejte normálně kulaté).
Rajčatový protlak smícháme se sójovou smetanu a vzniklou směs natřeme na vyválené těsto. Přidáme nakrájené tofu, žampiony a zeleninu, můžeme posypat strouhaným veganským sýrem (například veganline). 
Dáme péct na 220°C (nebo máte-li stejně jako my plynovou troubu tak odhadem) na cca 10 minut. 

Žádné komentáře:

Okomentovat