sobota 18. května 2013

Rýžové nudle s houbami a zeleninou

Ingredience
Balení rýžových nudlí
150g bílého chřestu
1/2 brokolice
1 velká mrkev
1/2 pórku
5 stroužků česneku
2 malé chilli papričky
1/2 uzeného tofu
hrst slunečnicových semínek
4 lžíce shoyu omáčky
8 sušených hub nam huong


Postup
Nudle připravte dle návodu na obalu.
Chřest oloupejte, odřízněte konce (1-2cm) a dejte vařit na skus do slané vody. Houby dejte zvlášť vařit v neosolené vodě, dokud nezměknou.
Pórek nakrájejte na kolečka, mrkev a tofu na proužku. Česnek oloupejte a rozkrájejte na čtvrtiny, chilli papričky na malé kousky a brokolici rozeberte na růžičky.
Na rozpálený olej dejte pórek, chilli a česnek a nechte asi 2 minuty smažit, pak přidejte tofu a nechte, dokud nezhnědne. Pak přidejte mrkev a chřest a pokrájené houby, nechte asi 5 minut. Přidejte sójovou omáčku a brokolici a počkejte, dokud brokolice nezměkne. Pak přidejte rýžové nudle a slunečnicová semínka.

Poznámka
Tyhle sušené houby jsem sehnala ve večerce jednoho tisícového městečka. Od své vietnamské kamarádky jsem zjistila, že je velmi pravděpodobné, že je budou mít v každé vietnamské večerce. V Praze pak můžete zkusit Sapu nebo specializované asijské prodejny. Pokud byste je přesto nesehnali, zkuste shitake (sice to není zcela adekvátní náhrada, ale je to použitelnější než ostatní houby, které u nás seženete).

Žádné komentáře:

Okomentovat