sobota 4. května 2013

Thajská rajčatová polévka

Tuhle polévku jsem kdysi ochutnala v maitree a musela jsem ji vyzkoušet připravit doma. O výsledek svého snažení se s vámi tedy musím podělit.


Ingredience
Olej 
1 velká cibule 
2 stroužky česneku 
1-2 lžíce čerstvého zázvoru 
1 velká konzerva loupaných rajčat 
1 malá konzerva kokosového mléka 
1/2 lžičky soli 
2 lžičky třtinového cukru





Postup
Cibuli nakrájíme na jemno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme na jemno nakrájený česnek a zázvor a necháme asi dvě minuty na mírném plameni. Přidáme rajčata, půl hrnku vody, sůl a cukr a necháme 5 minut vařit. Směs vlijeme do nádoby na mixování a rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce, vmícháme kokosové mléko a necháme chvíli prohřát.

1 komentář:

  1. Recept dost na pytel, když uvádí míry jako "lžíce" (od bot? Polévková?) nebo "malá/velká konzerva". Škoda.

    OdpovědětVymazat