Zelné placky

Klasický recept na zelné placky od mojí maminky jsem upravila do veganské podoby. A všichni, kdo je ochutnali, byli nadšení – odzkoušeno na vlastních rodičích (a že jim to chutnalo je pro mě obrovský úspěch) a na podzimní vegan dinner, pořádané v rámci Veggierku, který organizovali lidé z Otevři oči.

Poloviční dávka podle mého názoru vydá tak na 6 porcí, pokud si k plackám dáte nějakou dušenou zeleninu.

Zelné placky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1kg kyseného zelí (já použila 0.5kg bílého a 0.5kg červeného, ale nezáleží na tom)
  2. 1kg celozrnné mouky (nebo jsem taky zkoušela 2/3 hladké a 1/3 celozrnné)
  3. 2 tempehy
  4. 500ml ovesné smetany
  5. sůl, pepř, kmín
Postup
  1. Tempeh nastrouháme, všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Na vymazaný plech tvarujeme placky, pokud těsto lepí (což pravděpodobně bude), každý kousek těsta pomoučíme. Pečeme v troubě na cca 180°C a hlídáme. Až zespodu začnou hnědnout, otočíme je a zase čekáme (každá strana trvá pár minut). Dejte pozor, ať se vám placky příliš nevysuší, raději, ať jsou světlejší, než aby byly příliš tvrdé a suché.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..