úterý 20. srpna 2013

Koláčky rádoby francouzské

O víkendu jsem byla za Otevři oči na festivalu v Trutnově. Napekla jsem s sebou něco k jídlu, abychom neumřeli hlady (byť nebyl vůbec žádný problém s tím, jak se tam vegansky najíst) a abychom měli jak vytvářet dobré vztahy se sousedy :) Takže tady máte malý report.



Ingredience
Pâte brisée
250g hladké mouky
125g rostlinného másla
3 lžíce vody
1/2 lžičky soli

Náplň
50g sušených rajčat
50g oliv
50g tavenýru (nebo jiného "sýru")
1 jarní cibulka
1 lžička provensálského koření
2 lžíce olivového oleje

Postup
Ingredience na pâte brisée zpracujeme v těsto a necháme alespoň půl hodiny odležet. Rozdělíme na 12 dílů, uděláme placky a vložíme je do formiček na muffiny.
Sušená rajčata, olivy a cibulku nakrájíme nadrobno, přidáme koření a olivový olej a promícháme. Lžící plníme těsto. Tavenýr nastrouháme najemno a dáme na koláčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat