neděle 11. srpna 2013

Ovocné knedlíky z celozrnné mouky

Ingredience
250g silken tofu
240g celozrnné hladké mouky
3 lžíce oleje
2 lžíce rostlinného mléka
špetka soli
ovoce (švestky, meruňky, jahody...)
skořice
datlový sirup

Postup
Mouku, tofu, olej, mléko a sůl zpracujeme v těsto. Ovoce s peckami zbavíme pecek. Z části těsta zpracujeme placku, vložíme na ni ovoce a zabalíme. 
Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 10-15 minut. Hotové knedlíky polijeme datlovým (nebo agávovým či javorovým) sirupem a posypeme zbylým silken tofu a skořicí.
Uvedené množství by mělo vystačit na 6 knedlíků, což odpovídá 3 běžným porcím.

Žádné komentáře:

Okomentovat