neděle 27. října 2013

Dýňová polévka s červenou řepou

Ingredience
300g dýně
150g mrkve
150g červené řepy
1 cibule
750ml vody
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 lžíce šťávy z limety
100ml rostlinné smetany
sójová zakysaná smetana (nemusí být) 
čerstvá petrželka (nemusí být)


Postup
Zeleninu očistíme, případně oloupeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit v osolené vodě. Když zelenina změkne, polévku rozmixujeme. Vrátíme na sporák, opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, limetovou šťávu a rostlinnou smetanu, necháme prohřát.
Do každé porce přidáme lžíci sójové zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.

2 komentáře:

  1. Dýňovou dělám, ale bez řepy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já většinou taky, ale přeci jen - dýňová sezóna, chce to občas trochu změnu :)

      Vymazat