čtvrtek 3. října 2013

Koláčky

Ingredience
těsto
400g polohrubé mouky
100g celozrnné mouky
špetka soli
1/2 lžičky cukru
25g droždí
250ml rostlinného mléka
150g rostlinného tuku

maková náplň
150g mletého máku
200ml rostlinného mléka
70g agávového sirupu

"tvarohová" náplň
100g silken tofu
100g sójového jogurtu
50g agávového sirupu

dál
domácí marmeláda (nebo ještě lépe povidla)
špendlíky nebo jiné ovoce

Postup
Do půl hrnku rostlinného mléka přidáme cukr a nadrobíme droždí a necháme 10-15 minut odpočívat.
Smícháme obě mouky, přidáme sůl, zbytek mléka a vzniklý kvásek a necháme alespoň 30 minut v teple kynout.
V rostlinném mléce necháme 15 minut vařit mák se sirupem.
V misce rozmixujeme silken tofu se sojovým jogurtem a sirupem.
Z vykynutého těsta pomoučenýma rukama tvarujeme koláčky, na které dáváme povidla, "tvaroh", mák a ovoce dle libosti.
Pečeme v troubě, dokud nejsou koláčky krásně zlatavé.

Žádné komentáře:

Okomentovat