čtvrtek 3. října 2013

Rozkvetlé hruškové košíčky

Ingredience
1 balení listového těsta
2 červené a 2 zelené hrušky
100g rostlinného másla
30g moučkového cukru
1 lžička skořice
2 lžičky citronové šťávy

Postup
Hrušky rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpustíme rostlinné máslo, přidáme cukr, skořici a citronovou šťávu a necháme mírně zkaramelizovat. Pak přidáme hrušky a lehce orestujeme.
Těsto vyválíme na plát o síle cca 3 mm. Vykrajovátkem o něco větším než použité formičky vykrajujeme kolečka, která pak vložíme do formiček (použila jsem muffinové). Do každé formičky naskládáme vychladlé plátky hušky do tvaru květu.
Pečeme 15-20 minut na 180°C.

1 komentář: