středa 2. října 2013

Zahrádkové muffiny

Ingredience
Skořicovočokoládové muffiny
2 hrnky hladké mouky
100g hořké čokolády nebo čokolády na vaření
1/4 hrnku oleje
1 3/4 hrnku rostlinného mléka
3/4 hrnku třtinového cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky muškátového oříšku
1 lžíce jablečného octa
1 lžička vanilkového extraktu

Ozdoby
Marcipán
Zelené, oranžové a červené potravinářské barvivo

Postup
Dáme vařit rostlinné mléko a nalámeme do něj čokoládu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí.
V misce smícháme mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, cukrem a kořením. Přilijeme vanilkový extrakt, jablečný ocet, olej a rozpuštěnou čokoládu. Vyšleháme těsto a plníme formičky na muffiny ze 2/3. Pečeme na 180°C 20-25 minut.
Marcipán obarvíme potravinářským barvivem a modelujeme zeleninu dle fantazie - mrkve, ředkvičky, saláty, papriky, dýně, rajčata...

Žádné komentáře:

Okomentovat