neděle 17. listopadu 2013

"Špekové" knedlíky

Ingredience
4 rohlíky
100g uzeného tempehu
1/2 cibule
60g hrubé mouky
3/4 hrnku rostlinného mléka
zelené bylinky
sůl
olej

Postup
Tempeh a cibuli nakrájíme na drobno. Na oleji osmahneme cibulky a přidáme tempeh. Necháme "seškvařit". Rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme mouku a cibulku s tempehem. Pomalu přiléváme mléko, osolíme a vmícháme nakrájené bylinky. Tvarujeme kulaté knedlíky a vaříme 10 minut na páře. Podáváme se zelím nebo se špenátem.

4 komentáře:

  1. hmm aj slina mi vybehla!

    www.veganik.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam, ty miluju! Ještě špenát k tomu :3
    Mimochodem, mám teď na blogu článek na téma Mléko a rakovina, moc by mi pomohl tvůj názor na tohle téma, jakožto veganky :)
    http://stellardaydream.blogspot.cz/2013/11/mleko-rakovina.html

    OdpovědětVymazat
  3. udelala jsem je presne podle tohoto receptu :) s mym domacim kyselym zelim, bylo to vyborne!! dekuji za inspiraci

    OdpovědětVymazat