čtvrtek 12. prosince 2013

Bulgur s houbami shitake

Recept na téma - když dva dělají totéž, není to totéž. Aneb Pavel z webu vegmania přede mnou v neděli řekl, že bude mít k večeři shitake s bulgurem. A já se toho celkem nadšeně chytla. A takhle to dopadlo.

Ingredience
1/2 hrnku bulguru
1 malá mrkev
1/2 hrnku sušených hub shitake
10cm kus pórku
100ml kokosového mléka
1/2 lžíce kvalitní sójové omáčky

Postup
Shitake zalijeme horkou vodou a necháme několik hodin stát.
Bulgur necháme 10-15 minut vařit s na mírném ohni 1 až 1,5 hrnku vody.
Ve woku necháme rozpálit lžíci oleje a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Po minutě až dvou přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a na proužky pokrájené houby. Přilijeme lžíci sójové omáčky a necháme minutu smažit. Pak přilijeme kokosové mléko, necháme prohřát.

3 komentáře:

  1. Já to dělám takhle, jenom se shitake místo hlívy: www.vegmania.cz/recepty/bulgur-s-uzenym-tempehem-hlivou. Trochu ostuda je, že jsem kuchtil už tolikrát a nemám k tomu fotku.

    OdpovědětVymazat
  2. To zní taky dobře :) Já to musím vždycky vyfotit hned, protože já téměř nic nevařím víckrát. Takže když to nevyfotím hned, tak je ten recept navždy ztracen :D Což je asi jediná motivace k tomu, abych fotila. A na některých fotkách je to bohužel dost vidět.

    OdpovědětVymazat
  3. Místo hub jsem přidala černé olivy kvůli některým, co houby nejedí a i tak vynikající!!!!! Udělala jsem to z dvojnásobného množství a hned to zmizelo.

    OdpovědětVymazat