středa 25. prosince 2013

Olivové paté

Jedná se o mírně pozměněný recept ze soucitně. Tak snad se vám bude líbit.

Ingredience
200g černých oliv
hrst čerstvé bazalky
2 stroužky česneku
50g sušených rajčat v oleji
2 lžíce olivového oleje
pepř

Postup
Všechny přísady vložíme do mixeru a rozmixujeme dohladka (je možné použít i tyčový mixer). Pokud jste použili čerstvé olivy, můžete paté dosolit, jinak je nálev slaný dost a není solit potřeba. Použijeme do toustů, na jednohubky, na topinky nebo k na proužky nakrájené zelenině.

3 komentáře:

  1. to vypadá tak skvěle, že to vyzkouším možná už o svátcích, kdy mám ještě dost volna:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je extra rychlé, maximálně čtvrt hodiny (a to i s tím, že pět minut hledáš mixer ;)).

    OdpovědětVymazat
  3. v utorok to idem robiť na jednohubky! :)

    OdpovědětVymazat