Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky, asi nejoblíbenější cukroví na vánočním stole. Nebo to tak minimálně vypadá v mém okolí. A i když já osobně mám nejraději pracny, nemůžu vás o svůj osvědčený recept na rohlíčky ochudit. Rohlíčky krásně drží tvar, po upečení se nelámou a chutnají naprosto skvěle.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 280 g hladké mouky
 40 g moučkového cukru
 100 g nastrouhaných lískových ořechů
 200 g rostlinného tuku
 ½ lžičky mleté vanilky
 moučkový cukr smíchaný s mletou vanilkou na obalení

Postup

1

Vyšleháme cukr s povoleným rostlinným tukem. Přidáme mouku, vanilku a ořechy a vytvoříme těsto. Necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny.

2

Předehřejeme troubu na 180°C.

3

Z těsta odloupneme kousek těsta, vytvoříme kuličky o průměru 1-2cm a tvarujeme rohlíčky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 10 minut.

4

V míse smícháme moučkový cukr s mletou vanilkou a ještě teplé rohlíčky v něm obalíme.

vanilkové rohlíčky

Ingredients

 280 g hladké mouky
 40 g moučkového cukru
 100 g nastrouhaných lískových ořechů
 200 g rostlinného tuku
 ½ lžičky mleté vanilky
 moučkový cukr smíchaný s mletou vanilkou na obalení

Directions

1

Vyšleháme cukr s povoleným rostlinným tukem. Přidáme mouku, vanilku a ořechy a vytvoříme těsto. Necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny.

2

Předehřejeme troubu na 180°C.

3

Z těsta odloupneme kousek těsta, vytvoříme kuličky o průměru 1-2cm a tvarujeme rohlíčky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 10 minut.

4

V míse smícháme moučkový cukr s mletou vanilkou a ještě teplé rohlíčky v něm obalíme.

Vanilkové rohlíčky
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..