pátek 17. ledna 2014

Ovesná kaše

Já vím, já vím. Ovesná kaše, nuda, to každý zná, proč to sem vůbec dávat... jenže podle mých zkušeností ne každý ví, jak udělat ovesnou kaši, co si k ní dát, nebo prostě jen nevěří, že by to mohlo být dobré. Tak já vás ubezpečuji, že je to rychlé, levné a dobré (když to uděláte jako pejsek a kočička a budete se držet hesla - když tam dáme samé dobré věci, budeme mít nejlepší dort, teda spíše ovesnou kaši, na světě - tak se může stát, že to zas tak nejlepší nebude, ale když budete přidávat s mírou, určitě se to podaří).
Tááákže. Jste připravení? Dobrá, tak já bych s dovolením tedy začala.

Ingredience
1/2 hrnku ovesných vloček
1 hrnek vody
1/4 - 1/2 hrnku kokosového mléka
1 štědrá lžíce malinové marmelády
1 kiwi

Postup
Vločky a vodu dáme do kastrolku, zapneme sporák a vaříme, dokud vločky nezměknou a většina vody se nevyvaří. Pak přendáme do hlubokého talíře, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme marmeládu a posypeme na kostičky nakrájeným kiwi.
Anebo můžete na kokosové mléko, kiwi i malinovou marmeládu zapomenout a dát si tam jiné ovoce, sušené ovoce, agávový, datlový nebo javorový sirup, kakao, oříšky, domácí povidla nebo cokoliv, co vás jen napadne. Ale znovu opakuji - s mírou, ať nedopadnete jako ten velký zlý pes, co hekal a hekal a hekal někde v křoví, až dohekal.
Přeji vám dobrou chuť a celý den zpříjemněný vaší nejlepší ovesnou kaší.

6 komentářů:

  1. já ze začátku taky nevěděla, jak si správně takovou kaši udělat, takže si myslím, že tento článek spousta lidí ocení.
    a ta tvoje s kiwi a marmeládou vypadá božsky ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si ze začátku googlovala recept. Takže vím, že to je sice jednoduchý, ale ne každý to zná.
      A děkuji za pochvalu, kiwi a marmeláda jsou super, ale bez toho kokosovýho mlíka by tomu pořád ještě něco chybělo.

      Vymazat
  2. Já se picnu, včera jsem hledala recept na ovesnou kaši... a pak, že ji umí každý. To je jak ty palačinky, bez tebe bych je vařit nezačla. Teda smažit. Jsem kuchařinka... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já vim, já o ovesný kaši taky hrozně dlouho nevěděla. Taková chyba :)
      A já začala vařit až s přechodem na veganství, takže nikdy neni pozdě :) Začít vařit se dá v každým věku ;) A jsem ráda, že jsem ti inspirací.

      Vymazat
  3. tip: já to vždycky vařím i s mlíkem i s vodou - chytnou lepší chuť .)

    OdpovědětVymazat