sobota 18. ledna 2014

Slaní listoví šnečci

Šnečku, šnečku, tady máš špenát, tofu a sušená rajčata. Tak hezky papej, ať pěkně vyrosteš.
A to by dneska k infantilnosti mohlo stačit, že? Takže teď už jen vážně a seriózně a tady máte recept.

Ingredience
400g listového těsta
1 malá sklenice v oleji naložených sušených rajčat
3 hrsti (měřeno mírou drobné dívky) čerstvého špenátu
150g marinovaného tofu
1 malá cibule

Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme na malé kostičky nakrájené tofu a necháme smažit, občas promícháme. Mezitím si nakrájíme sušená rajčata, která přidáme do pánve. Nakonec nahrubo nasekáme špenát, přidáme k rajčatům a tofu a necháme zavadnout. 
Na pomoučněném válu rozválíme listové těsto. Naneseme na něj hmotu (do poloviny až tří čtvrtin) a zabalíme. Ostrým nožem krájíme plátky asi 3 cm vysoké, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě přibližně 15 minut. Pak už jen nechat trochu vychladnout a oddat se jídlu.

2 komentáře:

  1. neobsahuje listové cesto maslo? alebo máte spešl vegan?

    OdpovědětVymazat