Šneci z listového těsta

slaní šneci z listového těstaŠnečku, šnečku, vystrč růžky, dám ti špenát, tofu a sušená rajčata. Tak hezky papej, ať pěkně vyrosteš. Zabalím tě do listového těsta a dám tě do trouby, aby ti nebyla zima (ne, tohle není týrání zvířat, protože těmhle šnekům z listového těsta chybí nervová soustava).

A to by dneska k infantilnosti mohlo stačit, že? Takže teď už jen vážně a seriózně a tady máte recept na tyhle skvělé šneky z listového těsta. 

 

 

 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 400 g listového těsta
 50 g oleji naložených sušených rajčat
 3 hrsti čerstvého listového špenátu
 150 g marinovaného nebo uzeného tofu
 1 malá cibule

Postup

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na lžíci oleje ze sušených rajčat. Přidáme na malé kostičky nakrájené tofu a necháme smažit, občas promícháme. Mezitím si nakrájíme sušená rajčata, která přidáme do pánve. Nakonec nahrubo nasekáme špenát, přidáme k rajčatům a tofu a necháme zavadnout.

2

Předehřejeme troubu na 200 °C.

3

Na pomoučněném válu rozválíme listové těsto. Naneseme na něj hmotu (do poloviny až tří čtvrtin) a zabalíme.

4

Ostrým nožem krájíme plátky asi 3 cm vysoké, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě přibližně 15 minut.

5

Necháme vychladnout.

šneci z listového těsta se sušenými rajčaty

Ingredients

 400 g listového těsta
 50 g oleji naložených sušených rajčat
 3 hrsti čerstvého listového špenátu
 150 g marinovaného nebo uzeného tofu
 1 malá cibule

Directions

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na lžíci oleje ze sušených rajčat. Přidáme na malé kostičky nakrájené tofu a necháme smažit, občas promícháme. Mezitím si nakrájíme sušená rajčata, která přidáme do pánve. Nakonec nahrubo nasekáme špenát, přidáme k rajčatům a tofu a necháme zavadnout.

2

Předehřejeme troubu na 200 °C.

3

Na pomoučněném válu rozválíme listové těsto. Naneseme na něj hmotu (do poloviny až tří čtvrtin) a zabalíme.

4

Ostrým nožem krájíme plátky asi 3 cm vysoké, dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě přibližně 15 minut.

5

Necháme vychladnout.

Šneci z listového těsta

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..