pátek 24. ledna 2014

"Tuňákové" špagety

Špagety. Uvařit špagety je pro mě zkrátka výzva. Jelikož znám kluka, který sice sní i jídlo, ve kterém nejsou špagety, ale tváří se u toho tak nešťastně, že máte chuť ho pochovat. V náručí, ne v hrobě, jen tak pro ujasnění. 
A na základě této zkušenosti jsou špagety něčím, co zkrátka nevařím. Vždyť je to návyková látka. Co když se ze mě stane závislák a já pak budu muset jíst špagety k snídani, obědu i večeři? Ale protože jsem se rozhodla, že na tohohle kluka budu hodnější, tak jsem se hecla. Speciálně pro něj, abych mu ten recept mohla vytisknout a vlepit do památníčku. Snad to nebude mít žádné trvalé následky.
Takže Marku - tenhle recept je tu na tvou počest, abys věděl.

Ingredience
200 g špaget
2 stroužky česneku
5 g wakame mořských řas
50 g sójového granulátu
300 g čerstvých rajčat
100 g rajčatového protlaku
50 ml vody
sůl, pepř, muškátový oříšek
olej

Postup
Špagety a granulát uvaříme v osolené vodě dle návodu (každé zvlášť).
Řasy na pár minut namočíme do vlažné vody a nakrájíme nadrobno (nebo použijeme nějaké sypké řasy). Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme kůžičku a vydlabeme vnitřek. Nakrájíme na kostičky. Česnek nakrájíme na kolečka a zpěníme na oleji. Přidáme uvařený a vyždímaný granulát a necháme osmažit. Pak přidáme řasy, rajčata, protlak a vodu, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek, necháme asi 5 minut vařit.
Omáčkou zalijeme špagety a můžeme posypat strouhaným veganským sýrem.

5 komentářů:

  1. Moje nejoblíbenější úprava sójového granulátu! Nepřidám řasy, ale tymián, a to je pak něco :)

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Jak to mám vědět? :) To byla nadsázka.

      Vymazat
  3. Špagety bych mohla pořád, všeho druhu a s čímkoliv! :D

    OdpovědětVymazat