pátek 25. dubna 2014

Bramborová kaše s řízečky z hlívy

Ingredience
Kaše
3 brambory
1 řepa
1/3 hrnku rostlinného mléka
1-2 lžíce oleje
čerstvý kopr
jarní cibulka

Řízečky z hlívy
hlíva ústřičná
hladká mouka
voda
kokos
sezamová semínka
sůl

Postup
Oloupané brambory a řepu dáme vařit do osolené vody, dokud vše nezměkne.

Mezitím si rozšleháme hladkou mouku se solí a vodou, aby nám vznikla kašička, ve které budeme hlívu obalovat. Neměla by být moc hustá, ale ani by neměla úplně téct. V podstatě by měla mít podobnou konzistenci jako rozšlehané vajíčko. Na další talíř nasypeme strouhaný kokos a sezam přibližně 1:1. Hlavičky hlívy nejdříve namočíme ve směsi mouky s vodou a poté obalíme ve směsi kokosu a sezamu. Smažíme na oleji z obou stran, dokud nezezlatoví.

Do uvařených brambor s řepou přidáme olej a rostlinné mléko a rozmixujeme na kaši. Přidáme čerstvou nakrájenou jarní cibulku a kopr.

3 komentáře:

  1. jo je to pecka recept, doporučuji

    OdpovědětVymazat
  2. Hliva vyborna, dekuji za tip! Priste vyzkousim i kasi s cervenou repou :-).

    OdpovědětVymazat