Bramborová kaše s řízečky z hlívy

Bramborová kaše s řízečky z hlívy
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 3 brambory
  2. 1 řepa
  3. 1/3 hrnku rostlinného mléka
  4. 1-2 lžíce oleje
  5. čerstvý kopr
  6. jarní cibulka
  7. hlíva ústřičná
  8. hladká mouka
  9. voda
  10. kokos
  11. sezamová semínka
  12. sůl
Postup
  1. Oloupané brambory a řepu dáme vařit do osolené vody, dokud vše nezměkne.
  2. Mezitím si rozšleháme hladkou mouku se solí a vodou, aby nám vznikla kašička, ve které budeme hlívu obalovat. Neměla by být moc hustá, ale ani by neměla úplně téct. V podstatě by měla mít podobnou konzistenci jako rozšlehané vajíčko. Na další talíř nasypeme strouhaný kokos a sezam přibližně 1:1. Hlavičky hlívy nejdříve namočíme ve směsi mouky s vodou a poté obalíme ve směsi kokosu a sezamu. Smažíme na oleji z obou stran, dokud nezezlatoví.
  3. Do uvařených brambor s řepou přidáme olej a rostlinné mléko a rozmixujeme na kaši. Přidáme čerstvou nakrájenou jarní cibulku a kopr.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
3 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..