pondělí 21. dubna 2014

Kulajda trochu netradičně

Já vím, že recept na kulajdu už tady je, ale chtěla jsem vyzkoušet, jak tahle česká klasika bude fungovat s trochu neklasickými ingrediencemi. A musím říct, že funguje naprosto obstojně. Takže pokud nemáte možnost udělat si kulajdu ze směsi lesních hub, zkuste sáhnout po shiitake a jidášově uchu. A místo smetany zkuste kokosové mléko. A pak už si jen spokojeně pomlaskávejte.

Ingredience
1,25l vody
2 středně velké brambory
1 hrnek sušených shiitake a jidášova ucha
1 lžíce umeocta
200ml kokosového mléka
1 kostka zeleninového bujonu
sůl
pepř 
kmín
hrst čerstvého kopru


Postup
Houby zalijeme horkou vodou a necháme je alespoň hodinu namočené. 
Oloupeme brambory a nakrájíme, dáme vařit do osolené vody. Přidáme namočené a pokrájené houby, zeleninový bujon, umeocet, kmín a pepř. Uvařené brambory rozmačkáme a přilijeme kokosové mléko. Necháme prohřát, vypneme sporák a přidáme kopr.

Žádné komentáře:

Okomentovat