sobota 26. dubna 2014

Malinojahodové mini cheesecaky

Ingredience
Korpus
150g čajových sušenek z Alberta (nebo jiné vegan sušenky)
50g rostlinného tuku
2 lžíce rostlinného mléka

Tofu náplň
1 balení tofu natural
2 lžíce agávového sirupu
3 lžíce rostlinného mléka

Ovocná vrstva
200g malin
100g jahod
3/4 lžíce cukru
1 lžička agaru

Postup
Sušenky nadrtíme na kousky, zalijeme rostlinným mlékem a smícháme s rostlinným tukem. Směs na korpus vymačkáme na dno formiček na muffiny a dáme na 10 minut péct do trouby.
Tofu s rostlinným mlékem a agávovým sirupem rozmixujeme na hladký krém.
Jahody pokrájíme na drobno a s malinami vložíme do hlubší pánve. Přidáme cukr a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Nakonec přidáme agar a vaříme ještě minutu až dvě.
Vyndáme z trouby korpusy a lžící na ně dáme náplň z tofu. Navrch přidáme ovoce a vrátíme do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.
Tato dávka vystačí na 18 mini cheesecaků. Pokud chcete větší vrstvu tofu náplně, můžete zdvojnásobit dávku, ale mě osobně to přijde takhle dostačující.

4 komentáře:

  1. Neměl by být v CHEESEcaku sýr?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V originále samozřejmě ano. Ve veganské verzi ne.

      Vymazat
  2. Jo, kde máš jako sýr? :D
    Přesně na nějaké takovéto mini dortíčky si brousím už nějakou dobu zuby, jsou krásné!

    OdpovědětVymazat
  3. No tak to je absolutní nádhera!!!!!! Musíme taky zkusit...dík za super tipy ;)

    OdpovědětVymazat