neděle 20. dubna 2014

Nevajíčková pomazánka

Nejsem zrovna příznivcem svátků, ať už se jedná o Velikonoce, Vánoce nebo cokoliv jiného, které pro mě nemají žádný význam, ale vymýšlet alternativy ke klasickým svátečním receptům je občas zábavné. A co by to bylo za Velikonoce bez vajíčkové pomazánky? Tahle má navíc výhodu, že si jí můžete udělat jen tolik, na kolik máte chuť, a nepoleze vám i ušima jen proto, že je třeba zpracovat všechna ta vykoledovaná vajíčka.
Za inspiraci děkuji restauraci Plevel.

Ingredience
1/2 balení tofu natural
2 lžíce rostlinného margarínu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sójového mléka
1 lžička kurkumy
1 lžička černé soli
3 lžičky lahůdkového droždí
hrst petrželky
pepř

Postup
Tofu nastrouháme nahrubo a opatrně ho smícháme s margarínem. Pak přidáme hořčici a mléko a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, pažitkou a lahůdkovým droždím. Dobře promícháme a podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat