Jahodorebarborová zmrzlina s čokoládovou polevou

Začíná léto a k létu neodmyslitelně patří zmrzlina a jahody. Tak tady máte recept na kombinaci obojího.
Jahodorebarborová zmrzlina s čokoládovou polevou
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 220g oloupané rebarbory
  2. 650g jahod
  3. 120g agávového sirupu
  4. 200g čokolády na vaření
  5. 10 lžiček oleje
Postup
  1. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme, odšťopkujeme a nakrájíme na kostky. Dáme vařit do velké pánve, přilijeme agávový sirup a necháme vařit asi 20 minut. Poté necháme vychladnou, přelijeme do formiček na nanuky (dávka vyjde přesně do 12 formiček z IKEA). Vložíme do mrazáku a necháme zmrazit.
  2. Po několika hodinách (ideálně přes noc) rozehřejeme čokoládu s olejem ve vodní lázni.
  3. Vyndáme nanuky z mrazáku a vyjmeme z formiček (dáme pod teplou tekoucí vodu a necháme povolit, zmrzlina jde pak vyndat lehce. Ideálně ji přelijeme do nějaké vysoké sklenice a nanuky v nich namáčíme. Nožem rozetřeme přebytečnou čokoládu a "zazáplatujeme" místa, kam se čokoláda nedostala.
Poznámka
  1. P.S.: A pokud si váš muž půjde koupit zmrzlinu do mekáče, znamená to jediné – je horko a vy jste těch nanuků měli udělat víc. Nic víc v tom (v rámci zachování svého duševního zdraví a tělesného zdraví vaší polovičky) nehledejte.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..