čtvrtek 29. května 2014

Ořechové košíčky s rebarborou

Byla jsem doma a od sousedky jsem dostala rebarboru. A protože je rebarbora super, tak se teď můžete těšit na několik rebarborových receptů. Tady je první z nich.

Ingredience
2 a 1/2 hrnku namletých lískových a vlašských ořechů
60g rostlinného tuku
2 lžíce kokosového oleje
120g rebarbory
100g agávového sirupu
3 lžíce kokosového mléka
jahody (volitelně)

Postup
Směs lískových a vlašských ořechů nameleme a smícháme s rostlinným tukem a kokosovým olejem. Dáme ztuhnout do ledničky.
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spaříme horkou vodou. Vložíme do hrnce, přidáme agávový sirup a kokosové mléko a vaříme 15 - 20 minut.
Těsto vymačkáme do košíčků na muffiny. Lžící do nich přidáme rebarboru a dáme péct do rozpálené trouby na 15 minut.
Vychladlé košíčky ozdobíme čerstvými jahodami.

Ano, těsto je mastnější a výsledek by se měl jíst lžičkou, ale pokud chcete vyzkoušet něco nového, můžete začít třeba tímto receptem.

1 komentář: