Ovesné sušenky

To se takhle objevíte ve městě s počtem obyvatel kolem dvou tisíc, bez zdravé výživy, bez možnosti kamkoliv dojet a bez surovin, se kterými byste si mohli kdovíjak vyskakovat. A chytí vás mlsná. A musíte si vystačit s tím, co nabízí místní samoška a omezené zásoby v kuchyni. Výsledek nad očekávání překvapil a jen mě utvrdil v tom, že není nutné, aby recept obsahoval co nejvíc ingrediencí, protože by to tak mohlo vypadat zajímavěji. Kdepak, stačí jen pár základních surovin, nic víc není třeba.
 
Ovesné sušenky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 2 hrnky ovesných vloček
  2. 1/2 hrnku cukru
  3. 2 lžíce arašídového másla
  4. 1 velké jablko
  5. 70g rozinek
  6. 100g čokolády na vaření
  7. 2 lžíce oleje
  8. plátky mandlí
Postup
  1. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme najemno. Přidáme cukr, ovesné vločky a arašídové máslo a prohněteme, dokud se vše nezačne lepit. Přisypeme rozinky a vpracujeme je do těsta.
  2. Rozpálíme troubu (odhaduji na 180 až 200°C). Vyložíme si plech pečícím papírem a z těsta tvarujeme sušenky. Čím vyšší budou, tím budou lépe držet pohromadě a budou šťavnatější, ale můžete se pokusit je udělat nízké. Dáme do trouby a pečeme přibližně 20 minut.
  3. Čokoládu si s olejem rozehřejeme ve vodní lázni a polijeme s ní rovnoměrně všechny sušenky. Posypeme mandlemi a necháme vychladnout.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své
  1. miluji jejich minimální náročnost a nakouřenou chuť – jsou tak rychlé, že je nikdy nestihnu včas vyprostit z trouby 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..