Ovocné kynuté knedlíky

Taková klasická česká naprosto výborná prasárna – kynuté ovocné knedlíky. Ale na druhou stranu jsem to brala jako výzvu, kynuté ovocné knedlíky jsem nikdy nedělala, tak proč to alespoň jednou v životě nezkusit. Na farmářských trzích jsme sehnali krásné čerstvé jahody, meruňky a třešně. To si zkrátka o knedlíky říkalo, nemám pravdu?
 
Ovocné kynuté knedlíky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 500g polohrubé mouky
  2. 15g kvasnic
  3. 1 lžíce agávového sirupu
  4. 300ml rostlinného mléka
  5. špetka soli
  6. 350-400g ovoce
  7. agávový sirup
  8. rostlinná smetana
  9. skořice
Postup
  1. Do poloviny vlažného mléka přidáme sirup a nadrobíme kvasnice. Necháme vzejít kvásek (cca 15 minut).
  2. K mouce přidáme mléko, kvásek a špetku soli a vypracujeme vařečkou (ze začátku můžete použít ruce) těsto, které by nemělo lepit. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme přibližně 30 minut kynout na teplém místě.
  3. Z nakynutého těsta odebíráme kuličky o průměru asi 5cm, vytvoříme z nich placky a obalíme jimi ovoce. Každý knedlík poválíme mezi rukama, abychom vytvořili kuličku. Pokud vám těsto přeci jen lepí, vezměte si trochu mouky do ruky a pomozte si při tvarování kuliček.
  4. Dáme vařit vodu do velkého hrnce. Do vroucí vody vkládáme knedlíky, stáhneme oheň, překryjeme poklicí a necháme vařit knedlíky asi 8 minut.
  5. Po vyjmutí knedlíky propíchneme špejlí, aby se nesrazily.
  6. Na talíři knedlíky polijte rostlinnou smetanou, agávovým sirupem a posypte skořicí. Můžete přidat nadrobené silken tofu nebo jiný sirup dle chuti.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
13 komentářů Přidat své
  1. Bohužel si to už nepamatuji, přeci jen je to už rok. Ale odhaduji to tak na 4 porce, možná o něco víc, podle typu strávníků 😉

  2. Vyzkoušela jsem včera Vaše kynuté knedlíky s borůvkami (bez skořice). Byly vynikající!!! Pochutnala si i máma, která je velmi dobrá kuchařka. Moc děkuju za recept a inspiraci.

  3. Můžu se optat, zda Vám vyšly knedlíky spíše mazlavé, než typicky kynuté? Vařila jsem cca 15-20minut a stále nebyly tak kynuté, jako klasické (s živočišnými složkami). Díky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..