neděle 24. srpna 2014

Čokoládovodýňové cupcakes

Včera byly v Café na půl cesty veganské hody. A já jsem byla u toho. Tímto děkuji všem, kteří se u mě zastavili, něco si koupili nebo jen pokecali. A pokud někoho zaujaly moje podzimně laděné cupcaky z čokolády a dýně, tady je recept.

Ingredience
Muffiny
100g hořké čokolády
1 hrnek hladké mouky
1/4 hrnku rostlinného mléka
1/8 hrnku oleje
1/2 hrnku dýňového pyré
1/2 hrnku cukru
1/4 hrnku kakaa
1 lžička prášku do pečiva

Poleva
1 lžíce cukru
1 hrnek dýňového pyré
150g silken tofu

dýňová semínka na posypání



Postup
Dýni hokkaido rozkrojíme, zbavíme semínek a dáme péct do trouby, aby změkla. Po vyndání z trouby ji rozkrájíme na menší kusy a tyčovým mixerem ji rozmixujeme na pyré.
V míse si smícháme hladkou mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Do hrnce vlijeme rostlinné mléko a olej a nalámeme čokoládu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak ji vlijeme do mísy k suchým ingrediencím, přidáme dýňové pyré a zamícháme. 
Vzniklé těsto lijeme do muffinových formiček a plníme ze 3/4. Pečeme na 180°C cca 20 minut.
V jiné míse rozmixujeme dýňové pyré se silken tofu a cukrem. Po vychladnutí muffinů pomocí zdobičky (případně lžičky) muffiny ozdobíme a posypeme semínky.

4 komentáře:

  1. ty vypadají luxusně:) moje pukusy s dýní dopadly vždycky poměrně katastrofálně, ale tyhle cupcakes vypadají dost lákavě, že to asi zkusím znova:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám s dýní nejlepší zkušenost s polévkou a sladkostmi, na to je jako dělaná. Taky to záleží na druhu dýně, za sebe mám nejlepší zkušenosti s hokkaido a máslovou dýní.

      Vymazat
  2. Vypadají skvěle, hned jak budou mít na trhu dýni, jdu do nich!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trhy už jsou jich plné, takže při první příležitosti doporučuju ;)

      Vymazat