Čokoládovodýňové cupcakes

Včera byly v Café na půl cesty veganské hody. A já jsem byla u toho. Tímto děkuji všem, kteří se u mě zastavili, něco si koupili nebo jen pokecali. A pokud někoho zaujaly moje podzimně laděné cupcaky z čokolády a dýně, tady je recept.
Čokoládovodýňové cupcakes
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 100g hořké čokolády
  2. 1 hrnek hladké mouky
  3. 1/4 hrnku rostlinného mléka
  4. 1/8 hrnku oleje
  5. 1/2 hrnku dýňového pyré
  6. 1/2 hrnku cukru
  7. 1/4 hrnku kakaa
  8. 1 lžička prášku do pečiva
  9. 1 lžíce cukru
  10. 1 hrnek dýňového pyré
  11. 150g silken tofu
  12. dýňová semínka na posypání
Postup
  1. Dýni hokkaido rozkrojíme, zbavíme semínek a dáme péct do trouby, aby změkla. Po vyndání z trouby ji rozkrájíme na menší kusy a tyčovým mixerem ji rozmixujeme na pyré.
  2. V míse si smícháme hladkou mouku, kakao, cukr a prášek do pečiva. Do hrnce vlijeme rostlinné mléko a olej a nalámeme čokoládu a vaříme, dokud se čokoláda nerozpustí. Pak ji vlijeme do mísy k suchým ingrediencím, přidáme dýňové pyré a zamícháme.
  3. Vzniklé těsto lijeme do muffinových formiček a plníme ze 3/4. Pečeme na 180°C cca 20 minut.
  4. V jiné míse rozmixujeme dýňové pyré se silken tofu a cukrem. Po vychladnutí muffinů pomocí zdobičky (případně lžičky) muffiny ozdobíme a posypeme semínky.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
4 komentáře Přidat své
  1. ty vypadají luxusně:) moje pukusy s dýní dopadly vždycky poměrně katastrofálně, ale tyhle cupcakes vypadají dost lákavě, že to asi zkusím znova:)

  2. Já mám s dýní nejlepší zkušenost s polévkou a sladkostmi, na to je jako dělaná. Taky to záleží na druhu dýně, za sebe mám nejlepší zkušenosti s hokkaido a máslovou dýní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..