pondělí 11. srpna 2014

Rýže s baby špenátem

Prý se špenát k rýži nehodí. Takové předsudky. Naopak, špenát se k rýži hodí skvěle. Samozřejmě tedy za předpokladu, že nevezmete bílou rýži v pytlíku a špenát à la školní jídelna. Jen se toho člověk nesmí bát a ono to najednou jde.
Tak jen směle do toho, zahoďte předsudky, popadněte vařečku a jděte vařit, vaření je totiž zábava!

Ingredience
1 hrnek jasmínové rýže
100g baby špenátu
100g uzeného tofu
1 svazek jarní cibulky
2 lžíce sójové omáčky
olej
sůl
pepř

Postup
Jasmínovou rýži propláchneme, dokud se nevyplaví všechen škrob a voda není čistá. Dáme do hrnce s jedním a půl hrnkem vody. Když začne voda vřít, stáhneme oheň a vaříme 12-15 minut bez odklápění poklice do vyvaření vody.
Jarní cibulku si nakrájíme na malé kousky a tofu nahrubo nastrouháme. Rozpálíme v pánvi olej a přidáme cibulku a tofu. Mezitím si opláchneme špenát a pokrájíme ho. Přidáme do pánve, zalijeme sójovou omáčku, osolíme, opepříme a necháme zavadnout a pustit šťávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat