neděle 12. října 2014

Celozrnné špagety s mandlemi, cibulkou a bylinkami

O víkendu jsme byli u mého muže a já jsem u něj objevila špagetovou kuchařku. A kupodivu je v ní odhadem čtvrtina až třetina receptů veganských. A krom toho, že jsme okamžitě dostali chuť na špagety, jsem si říkala, že tím udělám radost Markovi, který je na špagetách závislý. Takže bych řekla, že se tady teď budou takovéhle recepty objevovat častěji.

Ingredience
250g celozrnných špaget
2 cibule
3-4 lžíce oleje
1/2 hrnku mandlí
3 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
hrst čerstvé petrželky
pepř
sůl




Postup
Neloupané mandle zalijeme horkou vodou a necháme pár minut odstát. Poté přidáme studenou vodu, abychom je mohli vyndavat, a oloupeme je. Nakonec je nahrubo nasekáme. Pokud mandle oloupané již koupíme, stejně je namočíme, aby se lépe krájely a "neutíkaly".
Do osolené vroucí vody vložíme špagety a vaříme po dobu uvedenou na obalu nebo dokud nejsou na zkus. Necháme je okapat.
Cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme nasekané mandle a opepříme. Necháme cibuli zhnědnout a mandle opéct, asi minutu před koncem přidáme česnek. Promícháme s uvařenými špagetami.
Bazalku a petrželku nasekáme a posypeme jimi hotové špagety.

Žádné komentáře:

Okomentovat