úterý 21. října 2014

Raw mandlové kakao

Milujete kakao, ale štve vás, že takové granko je plné cukru a není na něm nic zdravého? Co takhle zkusit zdravou alternativu, která je pro vaše tělo mnohem vhodnější? Mandle jsou plné vápníku a železa, takže až se vás zase bude někdo ptát, kde berete vápník, můžete říct, že v mléce, které však není živočišného původu. 

Ingredience
1 hrnek mandlí
2,5 hrnku vody
2 lžíce agávového sirupu
2 lžičky raw kakaa

Postup
Mandle namočíme ve vodě a necháme přes noc stát. Ráno slijeme vodu, oloupeme mandle, vložíme s čistou vodou do mixeru a mixujeme asi 2 minuty. Pak vzniklé mléko přecedíme přes jemné sítko nebo látkový kapesník. Do mléka přidáme raw kakao a agávový sirup, promixujeme, aby se kakao dobře spojilo s mlékem, a to je vše. 

Žádné komentáře:

Okomentovat