pátek 30. ledna 2015

Státnicové banánové brownie cupcakes

Včera jsem státnicovala. Nevěděla jsem, co bych se měla učit, protože se obvykle ptají na věci, které souvisí s diplomovou prací, a o tématu mé diplomové práce nikdo z komise nic nevěděl. Tak jsem se podívala (zcela zbytečně) na pár věcí, které by mohly odpovídat složení komise. A upekla jsem cupcaky. Protože co by to bylo za státnice, kdyby tam nebylo něco sladkého, že. 
Sama sladím málo, jenže v komisi seděli lidé, kteří jsou zvyklí na průmyslové sušenky, slazené limonády a podobné věci, záměrně jsem tedy dala víc cukru. Pokud taky moc nesladíte, uberte množství cukru na 3/4, možná klidně i na polovinu. Ale to už je samozřejmě jen na vás.


 Ingredience
Muffiny
2 lžíce vanilkového cukru
bez 2 lžic 1 hrnek cukru
100g vysokoprocentní hořké čokolády
2 1/2 hrnku hladké mouky
1 lžíce prášku do pečiva
2 banány
1 hrnek rostlinného mléka
1/2 hrnku slunečnicového oleje

Krém
1 balení extra firm silken tofu
3 lžíce holandského kakaa
6 lžic moučkového cukru

Postup
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Banány oloupeme a rozmačkáme vidličkou na kaši. Vmícháme do ní rozpuštěnou čokoládu. Necháme vychladnout.
V míse smícháme hladkou mouku, cukr a prášek do pečiva. Vmícháme olej a rostlinné mléko. Nakonec vmícháme banány s čokoládou.
Rozdělíme těsto do muffinových formiček a dáme péct do předem rozehřáté trouby na 190°C asi na 20 minut. Po 15 minutách pomocí špejle zkontrolujeme, pokud se těsto na špejli nelepí, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Silken tofu dáme do mísy, přisypeme kakao a cukr. Rozmixujeme mixerem dohladka a dáme vychladit do ledničky.

Žádné komentáře:

Okomentovat