Bezlepkové lívanečky

Experimentuji v poslední době s různými bezlepkovými moukami. Pohanková, jáhlová, amarantová, kukuřičná, cizrnová, dýňová (tu mám ještě z jedné ze starších zásilek od zajíců), rýžová. Co kde najdu, rovnou dávám do košíku a nosím domů. Zkouším, co se z nich dá dělat, jaké jsou možnosti. 

Když je ten květen (jakože lásky čas) a měli jsme prodloužený víkend, chtěla jsem taky jednou svému drahému připravit luxusní snídani (obvykle vstávám později než on, takže mu nemůžu vyvařovat snídaně). A že luxusní skutečně byla. Nenechte se zmást tím, že jsou ty lívance zelené. Zelené jsou díky dýňové mouce.

Bezlepkové lívanečky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 3/4 hrnku dýňové mouky
  2. 1/4 hrnku amarantové mouky
  3. 1/2 hrnku pohankové mouky
  4. 2 hrnky rostlinného mléka
  5. 1 lžíce agávového sirupu
  6. 1 lžíce prášku do pečiva
  7. 2 lžíce rostlinného oleje
  8. ovoce a sirup
Postup
  1. Smícháme všechny mouky s práškem do pečiva. Přilijeme sirup a olej. Postupně vlijeme rostlinné mléko a průběžně ho vmícháváme. Naběračkou vlíváme těsto na rozpálenou pánev (máme-li dobrou pánev, tak nasucho, v opačném případě použijeme trochu oleje). Osmažíme z obou stran. Vyskládáme je na sebe, polijeme sirupem dle vlastních preferencí a přidáme ovoce (já jsem použila mango a javorový sirup).
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..