středa 13. května 2015

Bezlepkové lívanečky

Experimentuji v poslední době s různými bezlepkovými moukami. Pohanková, jáhlová, amarantová, kukuřičná, cizrnová, dýňová (tu mám ještě z jedné ze starších zásilek od zajíců), rýžová. Co kde najdu, rovnou dávám do košíku a nosím domů. Zkouším, co se z nich dá dělat, jaké jsou možnosti. 
Když je ten květen (jakože lásky čas) a měli jsme prodloužený víkend, chtěla jsem taky jednou svému drahému připravit luxusní snídani (obvykle vstávám později než on, takže mu nemůžu vyvařovat snídaně). A že luxusní skutečně byla. Nenechte se zmást tím, že jsou ty lívance zelené. Zelené jsou díky dýňové mouce.

Ingredience
3/4 hrnku dýňové mouky
1/4 hrnku amarantové mouky
1/2 hrnku pohankové mouky
2 hrnky rostlinného mléka
1 lžíce agávového sirupu
1 lžíce prášku do pečiva
2 lžíce rostlinného oleje
ovoce a sirup





Postup
Smícháme všechny mouky s práškem do pečiva. Přilijeme sirup a olej. Postupně vlijeme rostlinné mléko a průběžně ho vmícháváme. Naběračkou vlíváme těsto na rozpálenou pánev (máme-li dobrou pánev, tak nasucho, v opačném případě použijeme trochu oleje). Osmažíme z obou stran. Vyskládáme je na sebe, polijeme sirupem dle vlastních preferencí a přidáme ovoce (já jsem použila mango a javorový sirup).

Žádné komentáře:

Okomentovat