Kodaň – 42°RAW

Káva a dezert

Tuto raw restauraci jsme navštívili s přítelem během našeho pobytu v Kodani. 42°RAW má 4 pobočky, přičemž jedna je přímo v centru, jedna poblíž centra, jedna je na severu u pobřeží a poslední už je mimo Kodaň. My jsme zvolili druhou ve Frederiksberg Centret, kam se dá dojet metrem.

Na místě jsme si dali kávu a dezert. Já jsem si vybrala latté s mandlovým mlékem, přítel si dal americano. Na americanu nejlépe poznáte, jestli je dobrá. Tahle dobrá byla. A latté s mandlovým mlékem? Lepší mléko jsem v kávě ještě neměla. Obecně měli v Dánsku všude veganská mléka, kupodivu s nimi ale málokde uměli zacházet. 

Jako dezert jsem nejprve házela očkem po brownies, ale nakonec jsem dala přednost borůvkovému dortu. Jedná se o nejlepší raw dezert, jaký jsem kdy jedla. A že mívám tendence zkoušet všemožné raw dezerty i v pražských restauracích. Nevím, k čemu bych to přirovnala, protože nic podobného jsem tady nejedla.

Kuchařka

Nakonec jsem neodolala a koupila jsem si jejich kuchařku. Ano, je v dánštině. Ne, neumím dánsky. Jenže na přeložení ingrediencí stačí google překladač. Navíc zkrátka miluji veganské kuchařky. Téměř jakékoliv. Mám jich plnou polici. Nevařím podle nich, maximálně se jimi nechávám inspirovat. Přesto málokdy odolám koupi nějaké nové. A nezáleží na ceně. Někdo utrácí za oblečení. Někdo utrácí za jídlo. Já utrácím za knížky. Jakékoliv.

Nejlepší kafe v Kodani

Výsledek? Nejlepší káva, jakou jsem za celý pobyt pila. Dezert se skládal z nebe a borůvek, jinak si neumím vysvětlit, jak je možné, že byl tak výborný. Oproti všem raw dezertům, které jsem do té doby ochutnala, nebyl tak hutný a těžký, byl jemný, příjemně sladký a zkrátka výborný.

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..