Arašídové cukroví

Pokud jste nechali pečení cukroví na poslední chvíli a přemýšlíte, co neobvyklého připravit, tak tohle arašídové cukroví mohu jedině doporučit. Můžete ho slepovat marmeládou jako linecké, můžete ho slepit nějakým pudinkovým krémem nebo ho můžete polít rozpuštěnou čokoládou, fantazii se meze nekladou. Já jsem ho slepila marmeládou, ale vy nemusíte. 
 
Pokud už máte napečeno, tak gratuluji, že se už nemusíte stresovat.
 
Pokud se péct vůbec nechystáte, tak máte štěstí, že nebudete muset po novém roce pracně hubnout (pokud tedy nepeče ani nikdo ve vašem blízkém okolí).
 
Ať už pečete nebo ne, ať slavíte Vánoce nebo na to kašlete, nehádejte se s nikým, nestresujte se a užívejte si toho, že máte pár volných dní.
 
Přeji vám příjemné pečení. 
 
Arašídové cukroví
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 100 g mletých nesolených arašídů
  2. 100 g hladké mouky
  3. 100 g rostlinného tuku
  4. 30 g solamylu
  5. 50 g moučkového cukru
  6. marmeláda na slepení
Postup
  1. V míse smícháme mouku, cukr, solamyl a arašídy a přidáme změklý rostlinný tuk. Vypracujeme těsto a necháme ho v chladu několik hodin odpočinout.
  2. Na pomoučeném vále rozválíme těsto a vykrajujeme libovolné tvary. Plech vyložíme pečícím papírem a dáme péct do předehřáté trouby na 195 °C na přibližně 15 minut.
  3. Vychladlé tvary můžeme slepit marmeládou nebo polít čokoládou.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..