úterý 15. prosince 2015

Arašídové pracny

Občas mám pocit, že jsem jediný člověk na světě, který ze všeho vánočního cukroví má nejraději pracny. Všichni dávají přednost vanilkovým rohlíčkům a lineckému. Má to jednu (ne)výhodu. Pracny mi nikdo neužírá a na mě jich tak zbyde víc. 

Vím, že tady recept na pracny už je, ale tenhle je trochu jiný. Je to sice stále bílá mouka a cukr, ale místo lískových ořechů jsem použila arašídy a je to zkrátka pecka. Takže tady je recept.

 Ingredience
350 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
50 g kakaa
250 g rostlinného tuku 
120 g mletých arašídů








Postup
V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan. Rukama vypracujeme v těsto a necháme ho několik hodin odpočinout v chladu.
Těsto vmačkáme do formiček tak, aby bylo až ke krajům a uprostřed byla mírná prohlubeň, protože pracny během pečení trochu naběhnou.
Rozehřejeme troubu na 160°C, naplněné formičky rozprostřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby cca 20 minut. V průběhu můžeme jednu pracnu opatrně vyklepnout a rozlomit a po chvilce zkusit, jestli už je hotová.
Po vychladnutí pracny vyklopíme z formiček a můžeme je obalit v moučkovém cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat