Arašídové pracny

Občas mám pocit, že jsem jediný člověk na světě, který ze všeho vánočního cukroví má nejraději pracny. Všichni dávají přednost vanilkovým rohlíčkům a lineckému. Má to jednu (ne)výhodu. Pracny mi nikdo neužírá a na mě jich tak zbyde víc. Recept na ty klasické pracny už jsem vám sem dávala, lotos jsem se rozhodla, že to pojmu trochu netradičně a vytvořila jsem arašídové pracny. Jediná změna sice je v tom, že místo ořechů dáte arašídy, ale to neznamená, že rozdíl v chuti není patrný. Spíš naopak.
 
 
Arašídové pracny
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 350 g hladké mouky
  2. 150 g moučkového cukru
  3. 50 g kakaa
  4. 250 g rostlinného tuku
  5. 120 g mletých arašídů
Postup
  1. V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan. Rukama vypracujeme v těsto a necháme ho několik hodin odpočinout v chladu.
  2. Těsto vmačkáme do formiček tak, aby bylo až ke krajům a uprostřed byla mírná prohlubeň, protože pracny během pečení trochu naběhnou.
  3. Rozehřejeme troubu na 160°C, naplněné formičky rozprostřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby cca 20 minut. V průběhu můžeme jednu pracnu opatrně vyklepnout a rozlomit a po chvilce zkusit, jestli už je hotová.
  4. Po vychladnutí pracny vyklopíme z formiček a můžeme je obalit v moučkovém cukru.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..