úterý 25. června 2013

"Míchaná vajíčka" z tofu

Chtěli byste si udělat něco "normálního" nenormálně a vegansky? Co takhle "míchaná vajíčka"? Chutnají skvěle a díky černé soli voní jako skutečná vajíčka. A jestli mi to nevěříte, tak si to zkuste sami.

Ingredience
1 větší jarní cibulka
1 kostka silken tofu
1/2 lžičky kurkumy
1 lžička mletého kmínu
3 lžičky sójové omáčky
3 lžičky lahůdkového droždí
černá sůl
pepř
olej
čerstvá pažitka



Postup
Cibulku nakrájíme na drobno, tofu v misce rozmačkáme. Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, necháme zesklovatět, pak přidáme rozmačkané tofu a minutu smažíme. Pak přidáme koření, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. Nakonec přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku nebo jinou bylinku dle chuti.

7 komentářů:

  1. jaký je rozdíl mezi normálním a lahůdkovým droždím?:) vypadá to bezvadně!

    OdpovědětVymazat
  2. Lahůdkové droždí je jen výtažek z droždí a nedá se použít na kynutí. Je jen k dochucování jídel. Dá se koupit ve zdravých výživách, možná už i v některých větších supermarketech (ale to vyzkoušené nemám, vždy to kupuji v těch zdrávkách).

    OdpovědětVymazat
  3. Lahůdkové droždí mají i v kauflandu (od countrylife)

    OdpovědětVymazat
  4. Odpovědi
    1. Silken tofu nebo takzvané hedvábné tofu. Je mnohem měkčí než to, které je běžně k sehnání, samo se drolí, když ho vezmeš do ruky. Dá se sehnat ve zdravých výživách (ale tam je dost drahé) nebo v Praze mají na Sapě (vietnamské tržnici) čerstvé, případně se dá celkem levně sehnat v Praze v asijském obchodě v Korunní. A přinejhorším by šlo použít i obyčejné bílé tofu, byť by to asi nebylo tak dobré.

      Vymazat
  5. Tak mě napadá, že na protikvasinkovou dietu se mi něco s droždím nezdá úplně ideální...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, to mě nenapadlo. Díky za upozornění, smažu to tam :)

      Vymazat