neděle 6. října 2013

Kulajda

Ingredience
3 středně velké brambory
1/4 hrnku sušených hub (nebo adekvátní množství čerstvých)
1 lžíce octa
200ml rostlinné smetany
1/2 kostky zeleninového bujonu
sůl
pepř 
kmín
2 lžíce kopru



Postup
Houby zalijeme horkou vodou. Mezitím oloupeme brambory a nakrájíme, dáme vařit do osolené vody. Přidáme namočené houby, zeleninový bujon, ocet, kmín a pepř. Až budou brambory uvařené, rozmačkáme je a přilijeme rostlinnou smetanu. Necháme prohřát, přidáme kopr a sejmeme ze sporáku.

4 komentáře:

  1. Kulajdu zbožňuji už odmalička. :) Takže moc děkuji za recept!

    OdpovědětVymazat
  2. Vyřídím mamince, která je za to přímo zodpovědná :)

    OdpovědětVymazat
  3. Velmi chutné při pohledu na obrázky! S radostí budu informace šířit dál :-)

    OdpovědětVymazat